x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 600 de puncte pentru un loc in Parlament

600 de puncte pentru un loc in Parlament

05 Iul 2004   •   00:00

Delegatia Permanenta a PNL intrunita sambata a stabilit criteriile care vor sta la baza desemnarii candidatilor pentru alegerile parlamentare.

CRITERII. Astfel, pentru includerea pe listele electorale vor fi avute in vedere CV-ul fiecarui candidat, pregatirea profesionala, nivelul studiilor, dar si "pregatirea de viata a fiecarei persoane", dupa cum a precizat liderul PNL Theodor Stolojan. Conducerea PNL a decis sa existe un criteriu de 600 de puncte pe care trebuie sa le acumuleze fiecare candidat. Pentru tinerii intre 20 si 30 de ani vor fi acordate, ca bonus de varsta, 20 de puncte din oficiu, iar pentru cei intre 30 si 40 de ani vor fi acordate 10 puncte. Ceilalti trebuie sa acumuleze punctajul respectiv si in functie de politica organizatiilor teritoriale. Cat priveste promovarea tinerilor, Stolojan a avertizat ca "nu se va stabili un procent pe listele electorale".

SANCTIUNI. Pe de alta parte, liderul PNL a declarat ca rezultatele de la locale au fost la nivelul asteptarilor, dar sub potentialul formatiunii liberale. El a mai spus ca liderii filialelor care au obtinut rezultate foarte slabe la locale vor fi schimbati, mentionand organizatiile PNL din Buzau, Timis si Sibiu. Ca urmare, organizatiile teritoriale care au obtinut peste media pe tara isi vor intocmi singure listele de candidati pentru parlamentare, dar ca toate listele vor fi ulterior semnate de cei doi co-presedinti ai Aliantei, "pentru a se preveni orice magarie". Pentru cele cu rezultate slabe, se va forma o comisie din cei cinci vicepresedinti, care se va implica in alcatuirea listelor. Stolojan sustine ca pe listele de candidati ale acestor filiale vor fi incluse persoane cu notorietate mare, la nivel national.

Conducerea PNL a stabilit ca liberalii care au obtinut posturi de primari, viceprimari, presedinti sau vicepresedinti ai CJ nu vor putea demisiona pentru a candida la parlamentare. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: observator