x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 75.000 de pelerini s-au închinat la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva

75.000 de pelerini s-au închinat la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   08:52
75.000 de pelerini s-au închinat la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva
Sursa foto: Primăria Municipiului Iași

75.000 de pelerini s-au închinat până în zorii zilei de vineri la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva.

Potrivit raportărilor oficiale, până vineri, la ora 5.00, nu mai puțin de 75.000 de pelerini s-au închinat la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva.

De asemenea, aproximativ 8.000 de persoane se află în prezent în culoarul care duce în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Au fost 134 de intervenţii medicale, 6 persoane fiind transportate la spital din cauza stării lipotimice, a hipertensiunii arteriale, a băuturii, a fracturii unui braț, a unei crize de epilepsie și a unui blocaj de intestine.

Mitropolia Moldovei se pregătește să primească un număr impresionant de credincioși până pe 15 octombrie, cu ocazia sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Autoritățile estimează că peste 300.000 de pelerini vor sosi în Iași pentru a participa la slujbele religioase și la evenimentele organizate în cinstea sfintei.

Punctul culminant al pelerinajului este așteptat în zilele de 13 și 14 octombrie, când se preconizează cea mai mare afluență de credincioși.

(sursa: Mediafax)

×