x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 77% din profesorii români spun că nu au material didactic pentru a ţine orele la standarde satisfăcătoare

77% din profesorii români spun că nu au material didactic pentru a ţine orele la standarde satisfăcătoare

de Dan Radu    |    02 Apr 2015   •   20:30

77,1% dintre profesorii din România spun că nu au suficient material didactic în şcolile în care predau pentru a putea ţine orele de curs la standarde satisfăcătoare, se arată într-un sondaj realizat în 34 de ţări. Aceeaşi problemă apare, în medie, doar la 26% dintre profesorii din alte ţări.

De asemenea, 75,8% dintre directorii şcolilor din România spun că în unităţile lor de învăţământ sunt prea puţine calculatoare sau acestea sunt necorespunzătoare. Aici, media internaţională este de 38,1%.

Când vine vorba de accesul la internet în şcoli, 64,1% dintre profesori spun că există probleme, spre deosebire de media internaţională de 37,5%.

Studiul a fost comandat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi a fost realizat în 34 de ţări, de pe cinci continente. În fiecare ţară au fost alese în mod aleatoriu 200 de şcoli, chestionarele fiind completate de directori şi câte 20 de profesori din fiecare unitate de învăţământ.

×