Concurenţa la departamentul de limbi moderne aplicate al Univer¬sităţii din Bucureşti este de 80,6 pe loc, absolvenţii de aici având o mare rată de angajare după absol¬vire şi şansa de a călători prin lume în calitate de traducători pentru diplomaţi. Facultatea de Turism se află şi ea în topul cererii.
Departamentul de limbi moderne aplicate, din cadrul Universităţii din Bucureşti, conduce şi anul acesta la numărul de aplicanţi pe un loc. Pentru fiecare din cele 46 de locuri, fără taxă, există o concurenţă de 80,6 candi¬daţi, în uşoară scădere faţă de anii trecuţi, când se băteau şi peste 90 pentru un loc. Atracţia pentru acest departament al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine poate fi explicată prin rata mare de angajare după absol¬vire. Potrivit facultăţii, 87% dintre absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă imediat după terminarea studiilor. Un absolvent poate lucra ca traducător în corpul diplomatic sau în instituţiile europene. De asemenea, aceştia au mari şanse de angajare şi în marile corporaţii, fiind atraşi de acestea, în programe de training, încă de pe băncile facultăţii. Ideea de a călători în străinătate face ca bătaia să fie mare şi la specia¬lizarea „Geografia turismului”, unde sunt 11,23 de candidaţi pe n loc, anul acesta.
Academia de Poliţie se menţine în topul cererii
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării rămâne şi anul acesta atractivă, deşi se numără printre puţinele facultăţi la care se dă examen de admitere. Departamentul de publicitate este cel mai solicitat, existând o concurenţă de 13,05 candidaţi pe un loc. Şi Academia de Poliţie se menţine printre cele mai căutate instituţii de învăţământ superior. Anul acesta, 5.000 de candidaţi s-au înscris pentru cele 611 locuri disponibile. Avantajul este că, pe lângă locul de muncă asigurat după absolvire, studenţii beneficiază şi de cazare şi mese gratuite pe parcursul anilor de studii. Pe lângă probele de sport, la Academia de Poliţie se dau examene la gramatică, istorie şi o limbă străină.
Anul acesta, mai mulţi tineri au leşinat în timp ce încercau să se înscrie la Acade¬mia de Poliţie, din cauza aglomeraţiei şi a căldurii.