x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 87 de candidaţi eliminaţi la ultima probă a bacalaureatului

87 de candidaţi eliminaţi la ultima probă a bacalaureatului

05 Iul 2013   •   21:19
87 de candidaţi eliminaţi la ultima probă a bacalaureatului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

87 de candidaţi la bacalaureat au fost elminaţi din examen vineri, la ultima probă, pentru că au fost prinşi copiind sau aveau asupra lor materiale nepermise.

La proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul bacalauretului au participat 155.220 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 87 au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind sau aveau asupra lor materiale nepermise în timpul examenelor (telefoane mobile, tablete, fiţuici etc).

De asemenea, unul dintre candidaţii eliminaţi nu a vrut să predea lucrarea comisiei.

La proba anterioară, cea obligatorie a profilului, care a avut loc miercuri, au participat 160.499 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 112 au fost eliminaţi pentru că au copiat sau deţineau asupra lor materiale interzise pe durata examenului.

De asemenea, luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română, din cei 154.586 de candidaţi care s-au prezentat, 93 au fost scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise).

Vineri, în Capitală şi în alte cinci judeţe - Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Giurgiu, Vâlcea - s-au utilizat subiectele de rezervă, întrucât elevii au întârziat la examen din motive obiective. Pentru aceştia, proba a început la ora 13.30.

Afişarea rezultatelor parţiale pentru examenul de bacalaureat va avea loc luni, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12.00 - 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.

×