x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 900 de câini au lătrat la Tîrgu-Mureş

900 de câini au lătrat la Tîrgu-Mureş

de Raluca Cret    |    11 Sep 2011   •   21:00
900 de câini au lătrat la Tîrgu-Mureş

Expozitia canina "Dracula Golden Trophy' din acest a marcat un record de participare pentru Romania, fiind prezenti peste 900 de caini din tara si din Europa, Rusia, Ucraina Israel, Australia dar si din Statele Unite. Lupta pentru trofeele scoase la bataie a fost stransa, dar a fost moderata de o echipa de arbitri de reputatie internationala, coordonati de vicepresedintele Federatiei Chinologice Internationale. Pentru proprietarii de patrupede, expozitia a insemnat doua Certificate de Aptitudini pentru Campionat International de Frumusete (CACIB), plus cate o expozitie de club la majoritatea raselor, iar pentru spectatori a fost o lectie de zoologie.

Cele 200 de rase omologate international (printre care Bulldog, Puli, Chow-Chow, Skye Terrier, Doberman, Schnautzer, Toy Terrier, o rasa foarte rara, sau Podenco portugues) si-au demonstrat calitatile in ringurile amenajate in Cetatea Medievala. "La expozitia de la Targu-Mures sunt prezente si cele patru rase autohtone, inclusiv cea mai recent recunoscuta de Federatia Chinologica Romana, ciobanescul romanesc corb', a precizat Lokodi Zsolt, presedintele Asociatiei Chinologice Mures.

Cei mai buni caini au primit cocarda "Best in Show', suflata pe mijloc cu aur, cocarda "Best of Group', mijlocul fiind din argint plin, dar si alte premii in hrana si produse pentru caini.

Iar participantii nu s-au dezis nici in acest an de faima lor de crescatori pasionati. Au venit cu rulote speciale de la sute de kilometri, cu truse de cosmetica, cu mese speciale, cu corturi si custi cu aer conditionat, iar toata atentia s-a indreptat spre regina sau regele pe patru picioare, dar care le aduce venituri de zeci de mii de euro.

Chiar si cainii vagabonzi au profitat de aceasta expozitie: la intrarea in cetate a fost amenajat un stand al adapostului de caini din oras, cu poze ale animalelor care pot fi adoptate, dar si cu o urna unde vizitatorii au putut dona bani pentru hrana cainilor din adapost. Iar cei care, dupa expozitie s-au decis asupra cainelui pe care vor sa-l ia acasa, au avut ocazia sa se targuiasca cu crescatorii de animale in parcul din fata Cetatii, unde un pui de teckel pitic pornea de la 600 de lei, un pui de labrador de la 700 de lei, iar puii de rottweiler s-au vandut cu 800 de lei.

×