x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 93 de români și familiile lor au fost evacuați din Fâșia Gaza

93 de români și familiile lor au fost evacuați din Fâșia Gaza

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   07:40
93 de români și familiile lor au fost evacuați din Fâșia Gaza
Sursa foto: Hepta

93 de români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo, a precizat, în noaptea de marți spre miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

Cei 93 de cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt și sunt însoțiți până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză a MAE.

Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale.

„MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare. MAE subliniază că situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”, a transmis ministerul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fasia gaza romani