x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALERIE FOTO A început testarea în masă a bucureștenilor pentru depistarea de anticorpi COVID-19

GALERIE FOTO A început testarea în masă a bucureștenilor pentru depistarea de anticorpi COVID-19

10 Iun 2020   •   15:59
GALERIE FOTO A început testarea în masă a bucureștenilor pentru depistarea de anticorpi COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

A început testarea primilor 500 de bucureșteni pentru depistarea de anticopri COVID-19 prin programul „Sunt imun la COVID?”. Testarea se desfășoară pe Arena Națională, începând de miercuri, 10 iunie.

„Primii 500 de bucureșteni sunt testați astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze științifice, câți oameni au fost deja afectați, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19.”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Înscrierea online pentru testare continuă pe pagina http://assmb.ro/page/testareanticorpi.

Persoanele testate în cadrul acestui program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei. Aceștia sunt selectați prin metoda eșationării într-un număr proportional cu mărimea sectorului în care locuiesc.

Rezultatele obținute în urma testării se vor regăsi în studiul realizat de Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

„În ceea ce privește stadiul celeilalte campanii, << Testăm pentru București >>, derulată de Primăria Capitalei pentru 11.000 de bucureșteni pentru diagnosticarea infecției Covid, până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program și 1.540 deja testate. Dintre acestea, doar 2 au fost depistate pozitiv.”, se mai arată în comunicat.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu 13 clinici de stat și private care au dorit să intre în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătății și avizate de Direcția pentru Sănătate Publică (DSP).

 

Foto Lucian Alecu Jurnalul

 

×