x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A încetat din viaţă istoricul Florin Constantiniu

A încetat din viaţă istoricul Florin Constantiniu

14 Apr 2012   •   09:09
A încetat din viaţă istoricul Florin Constantiniu

Reputatul istoric Florin Constantiniu a incetat din viata sambata dimineata. Nascut pe 8 aprilie 1933, la Bucuresti, Constantiniu a fost din 1999 membru corespondent al Academiei Romane, sapte ani mai tarziu fiind ales membru titular al acestui for.

A fost cercetator stiintific principal la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga", fiind distins cu premiul Nicolae Balcescu al Academiei Romane in 1972.

Academicianul Florin Constantiniu a fost unul dintre cei mai importanti istorici ai zilelor noastre. A publicat studii despre diferite perioade ale istoriei si a abordat diverse directii de cercetare, fiind cunoscut, in special, ca autor al cartii "O istorie sincera a poporului roman".

Citeste si Acad. Florin Constantiniu: Clasa politica post-decembrista - cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din intreaga istorie a poporului roman , articol aparut pe jurnalul.ro in data de 26 februarie 2012



"In atatea cazuri, pacatele de azi sunt pacatele de ieri, repetate, agravate, tocmai pentru ca au fost ascunse, iar istoricii, de teama ca li se va reprosa lipsa de patriotism, au preferat sa taca", spunea insusi autorul despre aceasta lucrare de sinteza.

×