x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A învins moartea: POVESTEA TULBURĂTOARE a unei mame care a intrat în comă după cezariană

A învins moartea: POVESTEA TULBURĂTOARE a unei mame care a intrat în comă după cezariană

18 Oct 2012   •   10:56
A învins moartea: POVESTEA TULBURĂTOARE a unei mame care a intrat în comă după cezariană

Mama, soare, fericire sau disperare şi neputinţă, cuvinte şterse pe nedrept din mintea unui copile în urma unui accident vascular cerebral hemoragic. O lovitură dură a pus pe umerii unei tinere din Brăila o povară greu de dus şi greu de înţeles atunci când viaţa părea să-i ofere cel mai frumos dar. După o operaţie de cezariană, Amelia a suferit un accident vascular cerebral care i-a răpit graiul, corpul şi zâmbetul şi deşi medicii nu i-au dat şanse de recuperare, minunea s-a produs.

Povestea Ameliei Gutaga, o tânără de 28 de ani din Brăila, a început în urmă cu trei ani într-o seară de primăvară. După nouă luni de aşteptare, fata avea să aducă pe lume primul copil la o maternitate din Bucureşti, oraşul de suflet din anii studenţiei, oraşul unde a terminat Facultatea de Farmacie. I s-a făcut cezariană şi la o oră după operaţie a simţit cum capul îi este sfâşiat de durere. Nu a putut adormi până la 5 dimineaţa când, de fapt, nimeni nu ştie dacă a adormit sau a intrat în stare comatoasa, scrie RTV.NET.

La ora 7 a fost vizitată de o doctoriţă stagiară care a constatat că nu vorbeşte şi nu mişcă partea dreaptă, fata suferise un accident vascular cerebral hemoragic. A fost trimisă la Spitalul Bagdasar, unde după Computerul Tomograf care evidenţia o hemoragie profundă, medicul a refuzat să o mai opereze, spunând că există un MARE risc.

A rămas o noapte la neurologie, timp în care a intrat în comă profundă. A fost operată a doua zi la insistenţele familiei şi sub semnatură, şansele de supravieţuire fiind foarte mici.

Află cum a reuşit Amelia să treacă peste această încercare şi să-şi recapete viaţa pe RTV.NET.

×