x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit antrenorul HCM Constanţa

A murit antrenorul HCM Constanţa

08 Mai 2010   •   00:00
A murit antrenorul HCM Constanţa

Antrenorul Zoran Kurtes a murit vineri noaptea, la Constanţa, după ce în jurul orei 23:00 i se făcuse rău în camera sa de hotel. Medicii veniţi de urgenţă au încercat să-l resusciteze timp de o oră fără nici rezultat. Legiştii care i-au făcut autopsia spun că antrenorul a murit prin asfixie mecanică, prin aspirare de conţinut gastric.

Zoran Kurtes, 44 de ani, a câştigat cu HCM Constanţa două titluri de campion şi a dus pentru prima oară o echipă masculină românească în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Jucătorul Alexandru Dimache, citat de Mediafax, s-a declarat şocat de vestea decesului antrenorului său: "Eu nu cred, degeaba îmi spuneţi, nu pot să cred! Eu mă pregăteam să merg la antrenament. Este o tragedie la fel de mare ca atunci când a murit Marian Cozma".

HCM Constanţa încheiase joi seară campionatul, iar Kurtes reuşise cel de-al doilea titlu consecutiv cu gruparea din oraşul de la malul mării. HCM urmează să evolueze, între 12 şi 15 mai, la Braşov, în Cupa României.

Născut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a activat ca jucător timp de 11 sezoane pentru Jugovic Kac. Ca antrenor, Kurtes a mai pregătit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged şi Al-Ahly, adunând trei titluri şi trei cupe ale Serbiei, dar şi un titlu în Egipt. Pe lângă echipele de club, Kurtes a activat şi la echipa naţională a fostei Iugoslavii, cu care a obţinut două medalii de bronz la CM, ambele ca secund.

Cele mai mari performanţe în cupele europene ale lui Kurtes le reprezintă semifinala din Cupa EHF, în 1999-2000 (Sintelon - Valladolid) şi semifinala din Cupa Cupelor, în sezonul 2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real).

În acest sezon, Kurtes a evoluat cu HCM în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Kurtes era antrenorul Constanţei din 29 septembrie 2008. El era căsătorit şi avea doi copii, familia sa aflându-se la Belgrad.

×
Subiecte în articol: observator