x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit jurnalistul, scriitorul şi publicistul Mircea Bunea

A murit jurnalistul, scriitorul şi publicistul Mircea Bunea

28 Noi 2012   •   10:31

Jurnalistul, scriitorul, publicistul şi criticul literar Mircea Bunea a încetat fulgerător din viaţă marţi, informează Oana Georgescu, PR Opera Comica pentru Copii, într-un comunicat.

"Colectivul Operei Comice pentru Copii este alături de Directorul Fondator Smaranda Bunea în aceste momente grele. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

"Mircea Bunea este ziaristul care stă bine pe picioare, monumental chiar, în perioada târârii către subiecte, a atâtora dintre colegii săi de meserie. (...) 'Agonia generalilor' este o carte teribilă, la lectură. Şi mai teribilă, după. O carte care se cocoşează în creierul cititorului ca un semn de întrebare. O carte cu care nu trebuie să cazi de acord. O carte pe care, dac-o pui în bibliotecă, rişti să rămâi cu rafturile goale, de ce poate ea stârni printre celelalte cărţi. O carte care nu face politică, pentru că face istorie", nota poetul, gazetarul şi omul politic Adrian Păunescu, despre cartea regretatului autor, al cărui prefaţator a fost.

Şi Fănuş Neagu aprecia că "lângă un Ilie Purcaru, Paul Anghel, Pop Simion sau Mihai Pelin, săgetaţi de blestemul de a vedea viaţa aşa cum e şi apucaţi de nebunia de-a o povesti deschis, s-a înscris, ca o apariţie explozivă, Mircea Bunea".

"Îi caut iscălitura şi mă bucur să-1 aflu mereu căutând în adâncurile lumii noastre cu îndârjirea de altă dată a lui Brunea - Fox (marele prinţ al reportajului), cu întâietatea de expresie despicată-n dinţi şi numai apoi zvârlită în pagina a lui Zaharia Stancu", mai spune Fănuş Neagu.

În anul 2000 Mircea Bunea a lansat, la Editura ArtPrint, cartea "Agonia generalilor", volum care, datorită succesului, a fost reeditat în mai multe ediţii.

×
Subiecte în articol: a murit mircea bunea