x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit „Tata Oprea”, medicul din Brașov care a salvat sute de copii. A fost înmormântat astăzi

A murit „Tata Oprea”, medicul din Brașov care a salvat sute de copii. A fost înmormântat astăzi

25 Ian 2016   •   11:30
A murit „Tata Oprea”, medicul din Brașov care a salvat sute de copii. A fost înmormântat astăzi
Sursa foto: bzb.ro

Doctorul Ioan Oprea, medic primar neonatolog, care a murit vineri seara, cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 67 de ani (27 ianuarie), a fost condus astăzi pe ultimul drum

Prin mâna lui au trecut timp de câteva decenii toți copiii Braşovului. Pe sute dintre ei, cei născuţi prematur, i-a salvat, câștigând recunoștința părinților și porecla „Tata Oprea”, scrie mytex.ro.

„Nu doar eu, toată echipa de la Maternitate i-a salvat”, spunea cu modestie medicul primar pediatru Ioan Oprea, mulți ani șef al Secției de Neonatalogie de la Maternitatea Brașov. Pereţii cabinetului său și ai secţiei de neonatologie erau plini de fotografii cu copiii pe care a reuşit să-i salveze.

Născut în satul Vișinel ( județul Mureș), unde se întorcea cel puțin o dată pe lună, a absolvit Institutul de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, ajungând medic pediatru al Maternității Brașov, până la gradul de medic primar, după un „stagiu” prin dispensare comunale. A fost pentru 20 de ani şeful secţiei de neonatologie și patru ani director al Maternităţii.  În ultimii ani era și medic al unui spital privat din Brașov.

„Tata Oprea” renunțase la fumat, acum aproape nouă ani, după o ce, într-o gardă, a fumat trei pachete de ţigări şi a făcut cel de-al doilea infarct. Se pare că cel de-al treilea a fost cel fatal.


×
Subiecte în articol: tata oprea medic brasov deces a murit