x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A noua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge astăzi în țară

A noua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge astăzi în țară

13 Feb 2021   •   09:38
A noua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge astăzi în țară

Sâmbătă va sosi în România cea de a noua tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 196.560 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, anunță un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze.

O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca și Timișoara, încă se așteaptă confirmări.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

×