x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A ramas fara loc de munca

A ramas fara loc de munca

17 Iul 2004   •   00:00

Ion Jinga, tanarul de 34 de ani din Bucuresti, caruia i-a fost mutilat penisul, se simte bine, inclusiv din punct de vedere psihic, avand in permanenta sustinerea sotiei sale, a declarat prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Tanarul s-a internat la Spitalul Clinic de Urologie "T. Burghele" pentru o operatie de coborare a testiculului stang in scrot. Operatia trebuia efectuata de doctorul Naum Ciomu, de la Clinica de Urologie a Spitalului "T. Burghele".

Prof. dr Ioan Lascar a reusit intr-o prima etapa restabilirea unei cai de eliminare a urinei. Dupa 2-3 luni necesare refacerii leziunilor, prof. Lascar va incerca refacerea penisului cu tesuturi de la pacient, respectiv din zona antebratului. Tanarul va mai sta la Spitalul Floreasca inca 2-3 saptamani. Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB) s-a autosesizat in cazul dr. Naum Ciomu.

Presedintele CMB, prof. dr. Sorin Oprescu, nu exclude retragerea dreptului de practica a doctorului vinovat. De asemenea, este posibil ca doctorul Naum sa fie supus si unui consult psihiatric. Ministrul Sanatatii a dispus rezilierea contractului de munca al dr. Naum, care lucra la Spitalul "T. Burghele" cu jumatate de norma, si ca o comisie ministeriala sa ancheteze acest caz. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: observator