x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Banii pentru etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în 90 de minunte

UPDATE Banii pentru etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în 90 de minunte

18 Iun 2021   •   12:54
UPDATE Banii pentru etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în 90 de minunte

Fondurile pentru etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat vineri în 90 de minute, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, a transmis AFM.

Au fost acordate vouchere de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Voucherele generate în această etapă vor fi activate marți, 22 iunie.

Fondurile alocate pentru etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute, iar cele alocate primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, în mai puțin de 24 de ore.

Primele două etape au avut bugete de 30 de milioane de lei.

Mediafax

ȘTIRE INIȚALĂ Ministerul Mediului anunță că vineri începe a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, în care se eliberează vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Mediului, etapa a treia începe vineri la ora 10.00.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat acestei etape este de 15 milioane de lei.

Fondurile alocate pentru etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute, iar cel al primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, în mai puțin de 24 de ore.

Primele două etape au avut bugete de 30 de milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: electrocasnice