x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Abrogati legea braconajului!"

"Abrogati legea braconajului!"

24 Iul 2004   •   00:00

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a noii Legi 298, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Tulcea, ai Garzii de Mediu si ai Administratiei Rezervatiei Delta Dunarii au hotarat contracararea prin orice metoda a noii legi.

ALEXANDRU NASTASE

"Acest text incalca toate reglementarile existente pana acum", a declarat Costel Ifrim, seful Garzii de Mediu Tulcea. "Delta va fi extrem de afectata. Nu e posibil sa ni se interzica retinerea infractorilor. Mai ales acum, cand am fost dotati cu echipamente de ultima generatie, barci rapide si alte instrumente de prindere a braconierilor. Am dori sa se revina la vechea forma a legii. Nu am luat inca o decizie prin ce metoda vom ataca aceasta lege, dar e pur si simplu o anomalie strigatoare la cer", a spus Ifrim.

UNELTE LEGALE, INTERZISE. Articolul care pana acum reglementa protejarea fondului piscicol a fost abrogat in totalitate. Practic, de acum inainte, pescarii vor putea folosi toate uneltele si metodele si, mai cu seama, vor putea pescui in toate zonele care pana acum erau protejate. Adevarate raiuri pentru braconieri, lacurile si baltile Deltei erau indeosebi vizate si pana acum de infractori. Politistii si angajatii Garzilor de Mediu au prins numai anul acesta sute de braconieri. "In 2004, numai oamenii mei, de la Protectia Mediului, au confiscat 600 de unelte interzise si mai mult de 150 de kilograme de peste.

Potrivit noului text de lege, in cel mai mare complex piscicol din Delta, Razelm-Sinoe, folosirea uneltelor de pescuit fixe a fost interzisa, devenind contraventie. Este o anomalie. Pana acum se putea pescui cu vintire si taliene, unelte de pescuit fixe. Peste noapte, acestea au devenit ilegale, iar folosirea lor se amendeaza cu pana la 10 milioane de lei", a declarat ieri Costel Ifrim, seful Garzii de Mediu Tulcea.

MIRAT

Singurul om care mai are, potrivit noii legi, dreptul de a-i prinde pe braconieri este inspectorul piscicol Hristu Chichi, de la Directia pentru Agricultura si Industrie Alimentara Tulcea. Acesta spune ca habar nu are de noile atributii. "Sunt in concediu acum, in strainatate. N-am aflat nimic despre aceasta lege. Nu pot sa comentez, trebuie sa aflu in detaliu despre ce este vorba si abia apoi voi putea discuta. Sunt mirat de aceasta stire", a declarat telefonic inspectorul Hristu Chichi.
×
Subiecte în articol: observator