x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Academicienii pun sub lupă războiul informațional. Cine finanțează campaniile de denigrare a instituțiilor naționale?

Academicienii pun sub lupă războiul informațional. Cine finanțează campaniile de denigrare a instituțiilor naționale?

de Dan Constantin    |    29 Apr 2017   •   09:55
Academicienii pun sub lupă războiul informațional. Cine finanțează campaniile de denigrare a instituțiilor naționale?

Care este dimensiunea manipulării și care sunt țintele reale ale războiului informațional asupra instituțiilor naționale din Romania?Cine finanțează campaniile de denigrare declanșate împotriva Bisericii Ortodoxe , Băncii Naționale,a acțiuniilor Academie și a altor instituții care apără interesele naționale ,cultura și istoria țării?

Sunt doar câteva din temele puse în discuție la lansarea Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și de Comunicare Strategică-LARICS ca parte componentă a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale ,,Ion I.C.Brătianu” al Academiei Române . Motivația și direcțiile de acțiune ale acestei structuri de cercetare academică au fost prezentate de Academicianul Victor Voicu, secretarul general al Academiei Române , care a subliniat presiunea la care sunt supuse democrațiile europene de o propagandă bine organizată și substanțial finanțată de Rusia . În sesiunea din Aula Academiei au susținut alocuțiuni acad. Daniel Dăianu,acad. Ion Aurel Pop, Cătălin Zamfir, membru coresp. Academiei,Cristian Diconescu, fost ministru de externe, Prof. Dan Dungaciu.

 

×
Subiecte în articol: razboiul informational