x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probabilitatea de a muri într-un avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu

Probabilitatea de a muri într-un avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   10:40
Probabilitatea de a muri într-un avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu

Probabilitatea de a muri într-un accident de avion se înjumătăţeşte la fiecare deceniu. Un studiu a demonstrat că avionul este cea mai sigură formă de transport. Statistic, se înregistrează un deces la aproape 14 milioane de pasageri.

Zborurile sunt din ce în ce mai sigure, iar riscul de a muri a fost redus la jumătate, potrivit unui studiu de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), citat de Le Parisien. Media înregistrată între anii 2018 și 2022 în întreaga lume este de un deces la fiecare 13,7 milioane de pasageri.

Începând de la sfârșitul anilor 1960, în fiecare deceniu, riscul de a muri s-a redus la jumătate arată studiul. Între 2018 și 2022, media a fost de un deces la fiecare 13,7 milioane de pasageri în întreaga lume, comparativ cu un deces la fiecare 7,9 milioane de pasageri între 2008 și 2017 și un deces la fiecare 350.000 de pasageri între 1968 și 1977.

Studiul împarte țările în trei categorii privind siguranța zborurilor. Cel mai bine stau țările UE, SUA, Muntenegru, Norvegia, Australia, Japonia, Elveția ȘI Canada. În a doua categorie, mai puțin sigură, intră Brazilia, Bosnia, Chile, India, Qatar, Turcia și Africa de Sud. În ultima cat6egorie sunt celelalte țări din lume. Totuși, studiul arată că și în cazul acestor ultime țări siguranța a crescut și numărul accidentelor s-a înjumătățit în perioada 2018-2022.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: accident avion zboruri moarte