x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident grav în Capitală: Patru pacienţi dintr-o ambulanţă au murit

Accident grav în Capitală: Patru pacienţi dintr-o ambulanţă au murit

17 Dec 2010   •   13:06
Accident grav în Capitală: Patru pacienţi dintr-o ambulanţă au murit
143092-.jpgVIDEO - Patru persoane au murit în urma unui accident petrecut astăzi în Bucureşti, pe Bulevardul 1 Decembrie. În accident a fost implicată o ambulanţă a BGS care transporta patru pacienţi de la Spitalul Pantelimon, unde tocmai făcuseră dializă.

Accidentul s-a produs după ce un autoturism BMW, în care erau două persoane, a luat greşit o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu ambulanţa.

În urma incidentului, cei patru pacienţi au murit pe loc. Cele trei persoane rănite sunt şoferul ambulanţei şi pasagerii din BMW. Şeful SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a declarat că şoferul ambulanţei a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar ceilalţi doi răniţi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă ''Sf. Pantelimon''.

Din declaraţiile martorilor, ambele maşini ar fi circulat în mod neregulamentar, iar ciocnirea ar fi avut loc deoarece au încercat să evite un pieton, scrie antena3.ro. Zona în care s-a petrecut accidentul este considerată a fi una foarte periculoasă, în care au avut loc mai multe accidente.
 
Oprea (BGS): Pasagerii morţi în accident nu purtau centurile de siguranţă

"Şoferii noştri sunt instruiţi să ceară tuturor celor pe care-i transportă la şi de la spital să-şi pună centurile de siguranţă, însă unii dintre pacienţi refuză, fie pentru că pur şi simplu nu vor, fie pentru că, suferinzi fiind, nu suportă să le poarte. Pentru drumurile în oraş, şoferii nu-i pot obliga, aşa cum fac la drumurile din afara oraşului, unde am avut cazuri când şoferii noştri nu au pornit de pe loc până când cei transportaţi nu şi-au legat centurile", a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Oprea, şeful BGS.

Oprea a mai spus că şoferul maşinii aparţinând BGS este în stare stabilă, el suferind leziuni mult mai uşoare decât cei decedaţi "tocmai pentru că purta centură".

"Pe angajaţii mei îi pot obliga să poarte centuri, pe clienţi nu, din păcate, pentru că legea nu obligă pasagerii la purtarea centurii de siguranţă în oraş", a declarat Oprea.

Acesta a precizat că maşina care-i transporta pe pacienţi circula regulamentar, "cu viteză de maximum 30 de kilometri la oră", şi, în plus, era echipată corespunzător pentru iarnă.

Întrebat de ce maşina nu era echipată cu sirenă şi girofar, Oprea a explicat că maşina nu era una de intervenţie ci una de transport, astfel că, prin lege, nu avea dreptul să aibă astfel de echipamente.

"Regretăm profund incidentul, însă nu ne reproşăm nimic. Şoferul nostru a respectat întru totul legea, iar asta se va demonstra", a mai spus Oprea.

×