x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident - Trei politisti au murit in misiune

Accident - Trei politisti au murit in misiune

16 Sep 2004   •   00:00

O duba care transporta doi detinuti din arestul Politiei brailene la Judecatoria Timisoara a fost implicata marti seara intr-un grav accident rutier, in urma caruia trei politisti si un infractor si-au pierdut viata.

Potrivit martorilor, autospeciala Ford Transit circula cu viteza mare pe DN 7, in judetul Arad. Soferul masinii, agentul-sef Nelu Neagu, a depasit neregulamentar un camion, fara sa foloseasca girofarele sau sirena. Pentru ca a pierdut controlul volanului, duba s-a izbit cu partea din spate de un parapet, coliziune ce l-a aruncat direct in fata unui tir care rula cu viteza din sens opus. Cele patru victime si-au pierdut viata pe loc. Singurul supravietuitor a fost seful bandei de hoti care era transportat la Judecatorie, Cristian Salagarov (foto-centru). Pompierii de la descarcerare au muncit trei ore pentru a elibera trupurile victimelor.

SPARGATORI. Cristian si Anica Salagarov, cei doi infractori care erau in masina, au jefuit 41 de apartamente, au folosit identitati false si au fost capturati cu greu dupa o evadare din arestul IJP Timis. Surse judiciare sustin ca cei doi erau citati ca martori ai acuzarii si in cazul ziaristului Ino Ardelean, batut la sfarsitul anului trecut de persoane inca neidentificate.

AJUTOR. Ieri, politistii braileni au strans 65 de milioane de lei pentru sprijinirea familiilor celor trei politisti decedati. Agentul-sef Vasile Stoian, 44 de ani, agentul-sef adjunct Sorin Cotet, 35 de ani, si agentul-sef Nelu Neagu, 37 de ani, erau cotati in ultimii ani numai cu "Foarte Bine" si formau o escorta de elita. De aceea fusesera alesi sa-i duca pe cei doi infractori periculosi la Timisoara, acestia fiind cunoscuti ca au reusit sa fenteze anchetatorii in multe randuri. Toti cei trei erau casatoriti si aveau copii.

Prim-adjunctul sefului IJP Braila, comisarul-sef Antonel Colceag, sustine ca acest accident este cea mai mare tragedie pe care o cunoaste Politia Braila. "N-a mai fost niciodata un asemenea caz si nici in tara nu-mi amintesc sa mai fi fost, vreodata, asa ceva. E trist, foarte trist", a mai spus Colgeac. (Nicoleta Butnaru/ Ion Alexandru/ Eduard Pascu)

×
Subiecte în articol: observator