x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accidente rutiere - Proceduri simple

Accidente rutiere - Proceduri simple

de Iohanna Onaca Purdea    |    16 Iun 2006   •   00:00
Accidente rutiere - Proceduri simple

Soferii care au suferit accidente soldate numai cu pagube materiale ar putea fi scutiti in viitor de drumurile la politie. Autoritatile intentioneaza sa introduca metoda "constatului amiabil" pentru rezolvarea rapida a cazurilor de tamponari. Astfel, soferii implicati in coliziune ar urma sa completeze un proces-verbal la fata locului, fiecare prezentand modul in care s-a produs accidentul, acesta ur-mand a fi depus de fiecare conducator auto la societatea de asigurari unde a incheiat polita RCA.

Aceasta masura va putea fi aplicata dupa modificarea Legii privind circulatia pe drumurile publice si a Legii asigurarilor si reasigurarilor. Pe langa aceasta va fi necesara si o perioada de observatie de aproximativ un an, pentru ca societatile de asigurari sa poata aplica si sistemul de bonus-malus.

RCA. In luna mai, MAI a inceput transmiterea a circa 1,3 milioane de instiintari proprietarilor de autovehicule care nu sunt inregistrati in bazele de date ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Registrului Auto Roman cu dovada incheierii de polite RCA si avizul de efectuare a inspectiei tehnice periodice. Destinatarii instiintarilor trebuie sa se adreseze CSA sau RAR sau sa acceseze site-ul www.rarom.ro, linkul "verificare ITP", unde sunt prezentati pasii pentru clarificarea situatiei.

×
Subiecte în articol: observator