x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acoperişul Policlinicii SJ Botoşani, smuls de vânt

Acoperişul Policlinicii SJ Botoşani, smuls de vânt

12 Feb 2011   •   17:21

Acoperişul Policlinicii Spitalului Judeţean "Mavromati" Botoşani a fost smuls de vânt, iar un copac a fost rupt în apropierea parcului Mihai Eminescu avariind două autoturisme, fără a fi înregistrate victime. Tabla de pe aproape întreaga clădire a policlincii a fost smulsă de vântul puternic şi aruncată pe imobilul administrativ, fără a exista victime.

"Tabla de pe clădirea policlinicii a ajuns pe clădirea administrativă, însă nu s-a produs niciun fel de pagubă, iar noi avem echipaj în continuare acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Doina Lupu.

De asemenea, tot în cursul după-amiezii de sâmbătă, vântul puternic a rupt un copac de lângă parcul Mihai Eminescu din Botoşani, arborele căzând pe două autoturisme parcate în zonă.

Bucăţi de tencuială de pe mai multe blocuri din Botoşani au căzut, sâmbătă, din cauza vântului extrem de puternic, iar într-o zonă comercială a municipiului, foarte circulată, de pe un bloc au căzut bucăţi de cărămidă ornamentală cu care este finisată faţada clădirii, fără a exista victime.

Suceava: Linii electrice afectate şi acoperişuri smulse de vânt

Mai multe linii electrice au fost afectate, în localităţi ale judeţului Suceava, din cauza vântului, care bate în rafale cu viteze de 65-80 de km/h, iar bucăţi de tablă de pe mai multe acoperişuri au fost smulse.
Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că echipe ale E.On acţionează pentru repunerea în funcţiune a liniilor electrice afectate. El a spus că au fost afectate din cauza vântului liniile electrice de 20 kw Siret-Mihăileni, Siret-Tatarcina, Siret-Bălcăuţi, Rădăuţi-Dorneşti, Suceviţa, Gălăneşti, Suceava-Bosanci, Ilişeşti, Dumbrăveni, Solca-Suceava, Câmpulung Moldovenesc-Pojorâta.

Meteorologii au anunţat că de vineri seară până sâmbătă la ora 22.00 va ninge viscolit, iar vântul se va intensifica. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul se va intensifica în toate regiunile, ajungând la 70-80 km/h, iar la munte la 120 km/h.

×