x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACR contraataca

ACR contraataca

08 Iun 2004   •   00:00

In urma articolului intitulat "Justitie cu doua viteze", publicat la data de 25 mai a.c., Automobil Clubul Roman a remis redactiei nostre un drept la replica.

Inginerul Gheorghe Lungescu, fost angajat al ACR - Filiala Constanta, sustinea in articolul publicat de noi ca desi instantele i-au dat castig de cauza privind reangajarea si plata unor daune morale, ACR nu respecta hotararile judecatoresti.

ACR sustine ca inginerul Lungescu este autorul unor infractiuni care au fost savarsite in perioada in care indeplinea functia de secretar al Filialei ACR din Constanta, respectivele fapte penale fiind indubitabil constatate de catre institutiile competente. Fara ca justitia sa ia in considerare si sa analizeze cu obiectivitate argumentele Automobil Clubului Roman, a refuzat, in mod "nejustificat" sa suspende judecarea cauzei civile in care se dezbatea problema legalitatii demiterii unui angajat care savarsise o infractiune legata de atributiile de serviciu, in care se efectuau cercetari penale". ACR mai sustine ca Lungescu a solicitat de la ACR "doar banii nemunciti de el, neurmarind reintegrarea, ci numai plata unor drepturi salariale care, in mod obiectiv, nu pot fi corelativ unor obligatii pe care nu le indeplinise nici macar o singura zi". "Domnul Lungescu omite, de asemenea, sa spuna ca exista rezolutii ale instantelor competente care mentioneaza ca nu se poate pune in discutie, in cazul sau, nerespectarea sentintelor invocate", se mai arata in dreptul la replica.

Inginerul: "Niste minciuni"

Inginerul Gheorghe Lungescu sustine ca dreptul la replica este plin de inadvertente si neadevaruri. "La 5.02.1991 m-au dat afara cu aplicarea articolului 130, litera (i) din Codul Muncii. Imediat am atacat in instanta. Ulterior, ACR a schimbat incadrarea din art. 130 litera (i) in art. 175 litera (b), iar apoi in art. 130 litera (c). Lucrurile astea sunt constatate de instanta. Nu de mine... M-au acuzat ca as fi condus o masina cu numar fals de inmatriculare, dar Procuratura a dat neinceperea urmaririi penale " ne-a declarat inginerul eliminat din ACR. (Lazar Nae)

×
Subiecte în articol: observator