x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiune a Poliţiei pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei cu ţigări, încălcării drepturilor de autor

Acţiune a Poliţiei pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei cu ţigări, încălcării drepturilor de autor

de Agerpres    |    04 Aug 2012   •   07:51
Acţiune a Poliţiei pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei cu ţigări, încălcării drepturilor de autor

Politia Capitalei desfasoara sambata o ampla actiune de prevenire si combatere a faptelor de evaziune fiscala, spalare de bani, contrabanda cu tigari, inselaciune la masuratoare si incalcarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe, fiind facute perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov la punctele de lucru a trei societati comerciale.

Actiunea este sprijinita de inspectori vamali si de specialisti ai Directiei Sanitar Veterinare si ai Institutului de Metrologie, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei.

"A fost dispusa inceperea urmaririi penale impotriva mai multor cetateni romani si chinezi pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Acestia sunt suspectati ca, in perioada 2007-2012, au efectuat peste 2.000 de importuri de marfuri -jucarii si produse textile - din China in Romania, in valoare de peste 60.000.000 de dolari. O parte a marfurilor a fost comercializata fara documente, iar veniturile astfel obtinute - in valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate in contul unei societati off-shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienta ilicita a veniturilor", informeaza comunicatul.

Potrivit sursei citate, a doua parte a actiunii este desfasurata de politistii din cadrul Sectorului 2 Politie - Serviciul de Investigare a Fraudelor si ai Sectiei 8 Politie, care fac verificari intr-o piata din sectorul 2.

Politistii actioneaza pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu tigari si verifica existenta si legalitatea documentelor de provenienta si de vanzare a bunurilor.

De asemenea, verifica si modul de pastrare, comercializare si calitatea produselor agroalimentare si din carne vandute in aceasta piata, precum si exactitatea instrumentelor de masurat folosite la cantarirea produselor.

Actiunea este sprijinita de specialisti ai Directiei Sanitar Veterinare si ai Institutului de Metrologie.

De asemenea, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 6 Politie efectueaza, sambata dimineata, perchezitii intr-un targ si la domiciliul unei persoane suspecte de piratarea a numeroase CD-uri si DVD-uri.

Politistii au date ca barbatul ar fi copiat si multiplicat, pe suport magnetic, filme si muzica, nerespectand legislatia privitoare la drepturile de autor si drepturile conexe, iar prin comercializarea lor, a savarsit si infractiunea de evaziune fiscala, a mai informat Politia Capitalei.

×