x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiune FĂRĂ PRECEDENT a judecătorilor faţă de practicile DNA

Acţiune FĂRĂ PRECEDENT a judecătorilor faţă de practicile DNA

29 Apr 2014   •   10:47
Acţiune FĂRĂ PRECEDENT a judecătorilor faţă de practicile DNA

Magistraţii de la Curtea de Apel Oradea şi Tribunalul Bihor somează Consiliul Superior al Magistraturii să ia poziţie după ce procurorii au început să vâneze judecători pentru hotărârile adoptate.

Doar în ultimele două luni DNA a început urmărirea penală sau a trimis în judecată, pentru diverse fapte, nu mai puţin de şapte judecători, dosarele vizând hotărâri pronunţate de aceştia, scrie luju.ro. Este vorba despre judecătoarele Dumitriţa Piciarca, Liliana Bădescu şi Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, Ovidiu Galea şi Raluca Beatrix Cuc de la Tribunalul Bihor, precum şi de Daniela Denisa Vidican şi Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea.

Într-o scrisoare trimisă Lumeajustitiei.ro, Florica Roman a avertizat că DNA riscă să se transforme într-o “suprainstanţă”, oricând judecătorii incomozi putând fi traşi la răspundere pentru soluţiile adoptate.

Drept urmare, zeci de judecători de la Curtea de Apel Oradea şi Tribunalul Bihor au trimis sesizări către CSM în care cer Consiliui să ia atitudine faţă de practicile DNA. De asemenea, magistraţii cer DNA să clarifice dacă un judecător poate sau nu să dea detalii din dosar, despre probele după care a judecat, despre modul în care a deliberat sau despre cum a gândit când a pronunţat o soluţie.

Demersul acestora vine după ce judecatorii Ovidiu Galea, Raluca Beatrix Cuc, Daniela Denisa Vidican şi Florica Roman au fost puşi sub urmărire penală într-o cauză în care, la fel ca şi în cazul judecătoarelor de la Curtea de Apel Bucureşti, DNA anchetează modul în care a fost soluţionat un dosar.

Citeşte mai mult pe luju.ro

×