x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Activitatea caselor de asigurări de sănătate din ţară, suspendată până luni

Activitatea caselor de asigurări de sănătate din ţară, suspendată până luni

12 Ian 2011   •   13:33

Activitatea caselor de asigurări de sănătate din ţară a fost suspendată până luni, măsura fiind dispusă, miercuri, de preşedintele CNAS, Lucian Duţă, pentru remedierea problemelor apărute la sistemul SIUI.

Sute de persoane care doreau să-şi achite contribuţiile au luat cu asalt Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, după ce sistemul SIUI s-a blocat, reprezentanţii instituţiei au supendat activitatea.

Toţi şefii caselor judeţene de asigurări de sănătate, convocaţi joi la Bucureşti

Toţi şefii caselor judeţene de asigurări de sănătate din ţară au fost convocaţi, pentru joi, la Bucureşti, la discuţii pe tema blocării Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI), pentru a fi găsite soluţii, a declarat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, Iulian Şerban.

În ceea ce priveşte activitatea CJAS Iaşi, Şerban a spus că blocarea sistemului informatic la nivel naţional nu a dus la suspendarea activităţii CJAS Iaşi, adăugând că oamenii pot veni în continuare la Casa de Asigurări pentru a-şi rezolva problemele.

"Blocarea sistemului informatic nu înseamnă că gata, noi nu mai lucrăm. Doar ne îngreunează activitatea, evident că nu ne pică bine. Adeverinţele se eliberează în continuare, iar plăţile în contul Casei se pot face oriunde. Noi lucrăm în continuare, doar că nu putem introduce datele în sistemul naţional”, a afirmat Iulian Şerban.

El a spus că angajaţii instituţiei vor păstra toate datele în sistemul informatic propriu, urmând ca după deblocarea la nivel naţional acestea să fie introduse în baza de date naţională.

"Nu ştim cât va dura această situaţie. Eu m-aş bucura să fie doar până luni, sper să fie aşa”, a mai spus şeful CJAS Iaşi.

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat că în acest moment Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu este funcţional.

"Cauza acestei situaţii nu se datorează nici CNAS, nici partenerilor cu care s-a construit sistemul. Defecţiunea este la nivel structural şi a fost comunicată firmei- mamă din SUA în cursul nopţii. Am primit o soluţie pe care o vom testa", a precizat preşedintele CNAS.

Miercuri după-amiază, activitatea caselor de asigurări de sănătate din majoritatea judeţelor se desfăşura îngreunat, dar fără a fi suspendată, fiind găsite soluţii astfel încât să poată fi făcute încasările la fondul de sănătate, adeverinţele de asigurat fiind eliberate cu ajutorul unor alte programe.

×