x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actorii Marin Moraru şi Iurie Darie au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

Actorii Marin Moraru şi Iurie Darie au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

01 Iun 2012   •   10:44
Actorii Marin Moraru şi Iurie Darie au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

Actorii Marin Moraru si Iurie Darie au primit vineri cate o stea pe Aleea Celebritatilor, dar si o placheta omagiala a Orasului Bucuresti din partea primarului general Sorin Oprescu.

Din partea actorului Iurie Darie, externat joi din spital dupa o interventie chirurgicala, a fost prezenta sotia acestuia, actrita Anca Pandrea.

Marin Moraru si Anca Pandrea au multumit emotionati publicului pentru onoarea facuta.

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, unul dintre organizatorii evenimentului, a spus ca dezvelirea stelelor a fost hotarata de luna de nastere, primul fiind Marin Moraru.

'Dragilor, faptul ca cetatea te onoreaza, este o zi fericita pentru mine si asta dovedeste ca n-am trait degeaba. Mai este un lucru foarte special sa ajungi sa fii mandru ca vei fi calcat in picioare', a spus cu umorul sau caracteristic Marin Moraru.

Cu lacrimi in ochi, actrita Anca Pandrea a multumit pentru onoarea facuta actorului Iurie Darie si a promis ca va veni impreuna cu Iurie Darie pentru ca acesta sa-si poata vedea steaua.

'Va multumesc ca sunteti langa Iura al meu, multumesc ca sunteti langa sufletul si viata mea, care este Iura al meu, si am o tristete in suflet ca nu este aici cu mine si cu dumneavoastra. Va multumesc mult de tot pentru tot ce faceti pentru Iura. Sa va rugati pentru el si o sa venim aici sa-si vada steaua', a spus Anca Pandrea, emotionata.

Prezent la eveniment, regizorul Sergiu Nicolaescu si-a amintit ca a lucrat impreuna de multe ori alaturi de cei doi actori, in timp ce Iurie Darie i-a fost chiar 'coleg de liceu la Timisoara'.

'Ce pot sa spun de Iura este ca am fost coleg cu el de liceu la Timisoara si am facut mai multe filme impreuna, asa cum am facut si cu Marin Moraru. E o satisfactie sa vedem cum dumneavoastra aici aduceti un omagiu acestor mari actori si o incredere ca spectatorii, milioanele de spectatori, zecile de milioane din trecut, sunt si astazi prezenti printre dumneavoastra. Va doresc la amandoi multa, multa sanatate, putere de munca si sa mai lucram impreuna', a spus Sergiu Nicolaescu.

Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, le-a multumit celor doi mari actori pentru cariera lor bogata si le-a urat multa sanatate.

'Maestre, cu respect si consideratie din partea comunitatii Bucurestiului, pentru felul cum ne-ati incantat sufletul, inimile si va dorim din tot sufletul multa sanatate si sa fiti alaturi de noi in continuare', i-a spus Oprescu lui Marin Moraru.

'Doamna, va rog sa-i transmiteti maestrului multa sanatate, ii dorim cu totii, il iubim si il respectam', i-a transmis primarul general lui Iurie Darie, prin intermediul Ancai Pandrea.

La eveniment a participat si fiul actorului Iurie Darie, Ducu Darie.

La eveniment au participat numerosi actori, colegi ai celor omagiati, printre acestia numarandu-se Rodica Mandache, Mircea Albulescu, profesorul Ion Tobosaru, Ileana Stana Ionescu, Margareta Paslaru, Irina Petrescu, Sebastian Papaiani, Elvira Deatcu, Teo Trandafir, Carmen Tanase, Florina Cercel, dar multi admiratori ai celor doi actori.

Stelele de pe Aleea Celebritatilor sunt alese in urma voturilor de pe www.cinemagia.ro, iar rezultatul topului este certificat de board-ul laureatilor care au intrat deja in walk of fame-ul romanesc.

Aleea Celebritatilor - Walk of Fame, din Piata Timpului din Bucuresti este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Proiect initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, deja celebrul Walk of Fame romanesc a fost inaugurat in ianuarie anul acesta. (Agerpres)

×