x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actorul Ion Besoiu, internat de urgenţă la spitalul Floreasca

Actorul Ion Besoiu, internat de urgenţă la spitalul Floreasca

11 Mai 2011   •   22:44
Actorul Ion Besoiu, internat de urgenţă la spitalul Floreasca
Sursa foto: /Jurnalul National

164958-besoiu.jpg

Actorul Ion Besoiu a fost internat de urgenţă, miercuri seară, la Spitalul de Uregenta Floreasca din Bucuresti, după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii la spectacolul "Din însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra, a declarat pentru Mediafax Alexandru Darie, directorul instituţiei.
Doctorul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, a precizat ca actorul este supus unor investigatii pentru probleme cardiace  (angina).

Regizorul Alexandru Darie a precizat ca nu este nimic grav, actorul având, "probabil, o lipotimie".dar ca  că Besoiu a fost internat pentru a i se face o serie de analize medicale.
Ion Besoiu, în vârstă de 80 de ani, unul dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţi actori ai scenei şi filmului românesc, a devenit celebru odată cu rolul din filmul "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan. 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

Şi activitatea cinematografică a lui Ion Besoiu este impresionantă, printre filmele în care a jucat numărându-se "Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii", "Răscoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Păcală", "Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii", "Ultima noapte de dragoste" şi "Lumini şi umbre".

În anul 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu, în care s-a născut.

Ion Besoiu a primit mai multe distincţii, printre care şi premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră, anul acesta.

×