x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actorul Iurie Darie este în comă indusă, fiind ventilat mecanic

Actorul Iurie Darie este în comă indusă, fiind ventilat mecanic

18 Iun 2012   •   06:24
Actorul Iurie Darie este în comă indusă, fiind ventilat mecanic

UPDATE 13:15 - Starea de sanatate a lui Iurie Darie este foarte grava, actorul nu a raspuns la stimul si este in coma indusa, fiind ventilat mecanic, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale. Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" urmau sa il detubeze pentru a vedea daca poate sa respire singur, in conditiile in care starea acestuia se ameliorase usor. Interventia pentru detubare nu a avut loc inca, au precizat sursele citate.

..........................

Purtatorul de cuvant al spitalului de Urgenta "Bagdasar-Arseni", dr. Florian Bica, a declarat ca starea lui Iurie Darie este in usoara amelioarare, este in continuare intubat, dar prognosticul ramane rezervat. "A inceput sa deschida ochii. Este constient, in continuare intubat, se va incerca detubarea azi. Prognosticul ramane rezervat, dat fiind varsta, patologia asociata. Il vom tine sub supraveghere la Terapie Intensiva", a spus dr. Bica.

Actorul a fost transferat, sambata seara, de la Spitalul Universitar Bucuresti la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni". Decizia a fost luata in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta unei afectiuni mai vechi, pentru care a fost operat, de altfel, la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni". In 21 mai, Darie a fost operat pentru a-i fi scos lichidul din zona creierului. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie post-operatorie, acumuland in continuare lichid la creier.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".

Anul acesta, in martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.


×