x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzat de malpraxis, suspendat din activitate

Acuzat de malpraxis, suspendat din activitate

11 Aug 2004   •   00:00

Doctorul nemtean Gheorghe Petrila, acuzat de culpa medicala de familia unei paciente aflate in moarte cerebrala dupa o interventie chirurgicala, a fost suspendat din activitatea de urgenta si din functia de sef de sectie pana la elucidarea cazului, desi ancheta interna a relevat ca este nevinovat.

Decizia a fost luata la recomandarea conducerii Ministerului Sanatatii. O ancheta interna a Consiliului sefilor de sectie din Spitalul Judetean Neamt releva luni ca medicul Petrila este nevinovat. Potrivit sefului Directiei de Sanatate Publica Neamt, Constantin Gaube, ancheta a relevat faptul ca medicului chirurg Gheorghe Petrila nu i se poate imputa nimic in cazul pacientei Viorica Bucur.

Doctorul Constantin Gaube a explicat ca aceasta ancheta interna, ceruta de ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, este independenta de cea a Colegiului Medicilor. Cu catva timp in urma, chirurgul Gheorghe Petrila a fost acuzat de o familie din Bicaz Chei de incompetenta medicala si de faptul ca ar fi primit aproape zece milioane lei pentru a trata o pacienta care ulterior a facut de sapte ori stop cardio-respirator in decurs de trei ore. Nicu Bucur, din comuna Bicaz Chei, il acuza pe medicul Petrila ca a ramas indiferent la problemele de sanatate pe care le avea sotia sa, Viorica Bucur, si ca acesta nu s-a ingrijit de pacienta pana cand nu i-ar fi oferit bani, respectiv 1,5 milioane de lei si 200 de euro.

DRAMA

Pacienta a fost internata cu dureri abdominale. Operata dupa patru zile de la internare, femeia nu si-a mai recapatat respiratia dupa interventia chirurgicala, iar duminica trecuta a fost transportata la Iasi, la Spitalul "Sfantul Spiridon", unde este si la ora actuala. Pe drum, femeia a suferit sapte stopuri cardio-respiratorii, in doar trei ore, iar medicii Serviciului Mobil de Urgenta si Reanimare au facut eforturi sa o mentina in viata. In prezent, Viorica Bucur se afla in moarte cerebrala si este mentinuta in viata doar de aparate, avand sanse extrem de reduse sa-si revina.

×
Subiecte în articol: observator