x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adamescu priveste din strainatate falimentul ASTRA. Manevrele masinii basiste de propaganda

Adamescu priveste din strainatate falimentul ASTRA. Manevrele masinii basiste de propaganda

de Dan Constantin    |    27 Aug 2015   •   07:43
 Adamescu priveste din strainatate falimentul ASTRA. Manevrele masinii basiste de propaganda

Falimentul iminent al companiei de asigurari ASTRA, dupa anuntul de retragere a licentei de catre ASF este urmarit de la distanta de autorul crahului financiar.

Adamescu Dan, proprietarul ASTRA se afla in strainatate pentru motive medicale. Iesirea din tara i-a fost aprobata de Inalta Curte de Casatie si Justitie , Adamescu fiind sub supraveghere judiciara.

Adamescu a fost condamnat in prima instanta pentru dare de mita unui judecator la 4 ani si patru luni inchisoare cu executare.

Averea considerabila a clanului Adamescu poate fi disipata prin manevre de ultima ora. Carmen Adamescu , sotia celui condamnat, a cerut divortul in luna iulie 2015. Fiul lui Adamescu este plecat din tara si nu s-a prezentat la audieri cand a fost chemat de procurorii DNA .

Raspunderea materiala pentru gestionarea dezastruoasa a ASTRA ASIGURARI s-ar face astfel doar pe averea lui Dan Adamescu.

Aflat in ancheta si proces pentru mituirea judecatorilor, Adamescu a platit campanii de lobby in Germania, la Bruxelles si in Statele Unite pentru a fi prezentat ca victima politica a guvernului Ponta.

Autoritate de Supraveghere Financiara a fost si ea tinta unor campanii de presa denigratoare iar Basescu Traian a intervenit de la tribuna Administratiei Prezidentiale cerand destituirea conducerii ASF.Lui Radu Rusanu i s-a intentat un proces, la fel sotiei fostului ministru al Finantelor, Chitoiu. Misu Negritoiu , noul presedinte al ASF a fost si el atacat public de cativa ziaristi legati ombilical de fondurile sifonate de la ASTRA care au alimentat propaganda basista. 

×
Subiecte în articol: astra asigurari dan adamescu asf