x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adesgo, cel mai mare producător de ciorapi din România, a fost cumpărat de grupul israelian Tefron

Adesgo, cel mai mare producător de ciorapi din România, a fost cumpărat de grupul israelian Tefron

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   15:45
Adesgo, cel mai mare producător de ciorapi din România, a fost cumpărat de grupul israelian Tefron
Sursa foto: Hepta

Adesgo, cel mai mare producător de ciorapi şi dresuri din România, cu o istorie de aproape 100 de ani pe piaţa locală, a fost cumpărat de către Tefron Europe, subsidiară a grupului israelian Tefron, dezvoltator şi producător de articole vestimentare fără cusături, scrie Ziarul Financiar.

Tranzacţia a fost semnată în luna martie şi se aşteaptă să fie finalizată la jumătatea acestui an, potrivit datelor transmise luni de casa de avocatură Muşat & Asociaţii, care a consiliat Adesgo în procesul de vânzare.

La momentul tranzacţiei, compania era controlată în proporţie de 99% de Loar BV, deţinută la rândul ei de compania israeliană Argaman Industries.

„Au trecut aproape 100 de ani de la înfiinţarea companiei-mamă Rotex (...). Din mai multe motive, acum a venit momentul să mergem mai departe, dar sunt mulţumit că acordul nostru cu Tefron asigură continuitatea lucrătorilor loiali ai Adesgo şi Rotex, precum şi a unora dintre principalii noştri clienţi. Adesgo va fi în continuare activă pe piaţa locală din România cu marca Diamond, aflată în creştere, în ceea ce priveşte vânzarea de ciorapi şi dresuri către clienţii de top, precum şi către distribuitori. Din punct de vedere juridic şi comercial, am parcurs un drum lung din momentul în care, în urmă cu câţiva ani, Adesgo a luat decizia de a-şi vinde fabrica şi de a transfera o parte din activitatea sa”, spune Raanan Sobel, Administrator Unic al Adesgo.

Echipa Muşat & Asociaţii a fost coordonată de Monia Dobrescu, Partener, şi de Mădălina Trifan, Managing Associate. Din echipa juridică au făcut parte avocaţi cu experienţă precum Alina Man, Managing Associate, Simona Anton, Managing Associate şi Cristian Cepeşi, Senior Associate.

Povestea companiei Adesgo începe în 1926, când germanul Arthur Drechsel a venit la Bucureşti şi a înfiinţat o companie care avea ca obiect de activitate producerea şi comercializarea ciorapilor din bumbac şi mătase pentru femei.

De atunci, compania a trecut prin multe mâini, de naţionalităţi diferite - germană, rusă, română, belgiană şi israeliană -, însă a continuat să producă ciorapi şi dresuri.

Afacerile Adesgo au ajuns la 39,2 mil. lei în 2021, în creştere cu aproape 16% an/an, în timp ce pierderile s-au adâncit la 8,7 mil. lei de la 4,2 mil. lei în 2020, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: adesgo tefron