x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adeverinţe pentru şcoală

Adeverinţe pentru şcoală

27 Aug 2015   •   11:24
Adeverinţe pentru şcoală

Înscrierea în noul an şcolar ar putea implica obţinerea unei adeverinţe medicale şi a unui aviz epidemiologic. Documentele ar fi necesare atât la şcoală, cât şi la grădiniţă, de anul acesta.

Un proiect al Ministerului Educaţiei şi cel al Sănătăţi, aflat în faza de dezbatere publică, condiţionează înscrierea elevilor în noul an şcolar de prezentarea a două acte medicale.

Primul este un aviz epidemiologic care să confirme faptul că elevul nu prezintă semne de boală transmisibilă la data intrării în colectiv.

Al doilea – o adeverinţa medicală cuprinzând date privind afecţiunile patologice netransmisibile, printre care astm, diabet zaharat, maladii congenitale, probleme de învăţare sau dezvoltare, tulburări de vorbire, auz şi vedere, dar şi eventualele boli infecţioase cum ar fi tuberculoza.

De asemenea, în adeverinţă vor fi trecute informaţii privind alergiile la diferite medicamente şi alimente, dar şi vaccinările pe care le-a efectuat copilul.

Elevul va fi supus şi unui examen fizic, în care îi vor fi evaluate înălţimea, greutatea, indicele de masă corporală şi presiunea arterială. Documentele medicale vor fi eliberate de medicul de familie sau de medicul colectivităţii din care provine copilul.
 

×