x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adio televizoare Philips. Compania renunţă la divizie, dar îşi menţine 30% din acţiuni

Adio televizoare Philips. Compania renunţă la divizie, dar îşi menţine 30% din acţiuni

02 Apr 2012   •   07:45
Adio televizoare Philips. Compania renunţă la divizie, dar îşi menţine 30% din acţiuni

Producatorul olandez de echipamente electronice Royal Philips Electronics NV a anuntat luni ca a finalizat tranzactia in urma careia va renunta la divizia sa producatoare de televizoare, aceasta urmand sa fie transferata unui joint venture la care 70% din actiuni vor fi detinute de firma chineza TPV Technology Ltd, transmite AP.

Philips a precizat ca tranzactia respecta liniile principale ale acordului convenit in luna noiembrie a anului trecut, ceea ce inseamna ca Philips va contribui cu peste 100 milioane de euro in investitii si imprumuturi catre noul joint venture, in schimbul unor redevente de cel putin 50 milioane de euro anual.

Philips incearca de mai multi ani sa-si restructureze operatiunile de productie a televizoarelor. Acordul preliminar convenit in luna aprilie 2011 cu TPV a fost renegociat in luna noiembrie, iar Philips a fost nevoit sa asume pierderi de mai multe sute de milioane de euro.

Noul joint venture, la care doar 30% din actiuni vor fi detinute de Philips, va fabrica si vinde televizoare sub brandul Philips in afara Statelor Unite, unde deja Philips are un acord separat cu grupul Funai.

Candva lider mondial in domeniul televizoarelor, Philips a pierdut treptat teren in fata rivalilor care ofera produse cu preturi mai mici. Aceasta divizie, care asigura mai putin de 10% din vanzarile grupului, a fost una cu probleme, inregistrand pierderi totale de un miliard de euro din 2007 si pana in prezent.

Philips este cel mai mare producator mondial de corpuri de iluminat si numarul trei in lume in domeniul echipamentelor medicale. Philips are aproximativ 119.000 de angajati in peste 60 de tari.(Agerpres)

×