x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adolescentă salvată în ultimul moment de la înec.

Adolescentă salvată în ultimul moment de la înec.

19 Iun 2011   •   09:42

O adolescenta in varsta de 17 ani din Republica Moldova, eleva la un liceu din Vaslui, a ajuns in stare critica la spital, dupa ce a cazut dintr-o barca intr-un lac din judetul Vaslui, incidentul petrecandu-se in timp ce fata participa cu mai multi colegi la o petrecere de majorat.

Potrivit Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, adolescenta a fost scoasa destul de tarziu din apa de catre colegi, fiind gasita in coma de catre medicii sositi la fata locului.

"Din pacate, adolescenta a stat mai mult de cinci minute sub apa, ceea ce a dus la instalarea hipoxiei cerebrale. Noi am preluat pacienta in coma de gradul al treilea si dupa acordarea ingrijirilor medicale am transportat-o la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, fiind internata la sectia de anestezie-terapie intensiva. In cursul zilei de astazi (n.r.-duminica), pacienta si-a revenit din coma, ceea ce este imbucurator', a declarat medicul Emad Woasouft de la SAJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, adolescenta in varsta de 17 ani se afla impreuna cu mai multi colegi la o petrecere de majorat la o cabana inchiriata de la Directia Silvica Vaslui pentru acest sfarsit de saptamana. La un moment dat, fata s-a urcat intr-o barca aflata pe lacul din vecinatatea cabanei si, din neatentie, s-a dezechilibrat si a cazut in apa. Imediat, alti doi tineri au sarit in apa sa o scoata la suprafata, insa si acestia au fost trasi de mai multe ori de curenti. In cele din urma, eleva a fost scoasa pe mal, ulterior fiind anuntata ambulanta.

×