x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Bordea: Nu vom fi pionii vreunei ambasade

Adrian Bordea: Nu vom fi pionii vreunei ambasade

12 Ian 2014   •   17:15
Adrian Bordea: Nu vom fi pionii vreunei ambasade

Vizita Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat John Kerry, a fost precedată de o întâmplare mai puţin obişnuită: cu doar o zi înainte de începerea vizitei, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şI Adrian Bordea, noul preşedinte al CSM, au fost chemaţi”intempestiv” la o întâlnire cu reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

Preşedintele CSM a menţionat că întâlnirea oficială cu reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti nu era stabilită  şi că "din curtoazie", a răspuns invitaţiei făcute joi, în jurul orei 15.30, prin telefon..

"A fost o întâlnire neprevăzută, o întâlnire pe care noi am cerut-o la sediul CSM-ului, dar pe care Ambasada Statelor Unite a dorit să o facă pe un teren neutru. A fost o altă locaţie decât consiliul sau ambasada", a declarat Bordea într-o conferinţă de presă organizată a doua zi, cu doar câteva ore înaintea începerii vizitei oficialului american. Interesentă ,însă, poziţia lui Bordea după această întâlnire. “Să nu credeţi că noi vom fi pionii vreunei ambasade. Noi avem foarte bine trasate regulile noastre, încercăm  pe cât putem ca aici să le rezolvăm, nici să ne mai plângem într-o parte sau alta pentru că prea mult ajutor nu primim” a mai spus preşedintele CSM. Nu s-a discutat despre declaraţiile lui Ponta referitoare la condamnarea lui năstase dar, precizează Bordea, problema va fi discutată în întâlnirea din această săptămână când vor avea loc discuţii sociale. Preşedintele CSM a remarcat, de altfel, că un oficial american a afirmat că în SUA nimeni nu comentează deciziile judecătoreşti. Tot el a mai spus că la această întrvedere va fi discutată imparţialitatea, statul de drept şI ,punctual, condiţiile de detenţie din închisorile româneşti. Cu alte cuvinte, vor fi discutate modificările aduse Codului Penal dar şI preconizata lege a amnistiei.

 



 

 
 

×