x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Criţ, de la RATB la Autoritatea Metropolitană de Transport

Adrian Criţ, de la RATB la Autoritatea Metropolitană de Transport

de Iulia Barbu    |    13 Dec 2011   •   16:44
Adrian Criţ, de la RATB la Autoritatea Metropolitană de Transport

Adrian Crit a fost numit director general si presedinte al consiliului de conducere al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (A.M.T.B).

A.M.T.B. este institutia publica desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Conform legii, A.M.T.B. se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.Crit a fost pana de curand directorul RATB, functie din care a fost schimbat prin votul consilierilor gerenali ai Municipiului Bucuresti. Surse din Consiliul General au afirmat la acea vreme ca, in spatele demiterii, s-ar afla sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea.

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a declarat ca va ataca in instanta hotararea adoptata de consilierii municipali. Primarul a precizat ca se comite 'o grava eroare juridica, se incalca legea in domeniu, deoarece prin aceasta hotarare se incearca schimbarea de fapt a directorului general al acestei regii si, implicit, al managementului acestuia'.

×
Subiecte în articol: adrian crit amtb sef ratb