x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Marinescu: Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi

Adrian Marinescu: Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi

16 Mar 2021   •   21:05
Adrian Marinescu: Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi
Sursa foto: Hepta

Directorul medical al Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu, crede că următoarele două, trei luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi, și spune că la sfârșitul verii ar putea să apară un echilibru.

Întrebat la Aleph News cum va trece România prin următoarea perioadă, Adrian Marinescu a spus că următoarele luni vor fi dificile, dar că speră să scadă numărul cazurilor severe.

„Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuși cei care se vaccinează, și cei mai mulți sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi. (...) Următoarele 2-3 luni nu vor fi ușoare, Eu cred că din iunie o să se vadă ușor-ușor, dar am spus că la sfârșit de vară mă gândesc să fie un echilibru”, a spus medicul.

Acesta crede că efectul vaccinării se va vedea, dar că valul trei ne-a prins cu puține persoane vaccinate: „Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate. În Israel, în momentul în care au avut 25 sau 30% dintre cei vulnerabili vaccinați s-a văzut ca efect”.

Întrebat despre locurile de Terapie Intensivă de la Matei Balș, medicul Adrian Marinescu a spus că acestea „sunt aproape întotdeauna ocupate, când se eliberează un loc el e deja pregătit să fie ocupat”.

„Chiar dacă avem 30-40 de locuri în fiecare zi, 7 din 7 zile, dacă 20 de oameni sunt în camera de gardă și încă 20 se internează după, în a doua parte a zilei nu mai sunt locuri”, a explicat directorul medical al Institutului Matei Balș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: valul 3 covid