x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase, audiat la Rahova în legătură cu tentativa de suicid. IML a confirmat tentativa de sinucidere

Adrian Năstase, audiat la Rahova în legătură cu tentativa de suicid. IML a confirmat tentativa de sinucidere

16 Iul 2012   •   09:24
Adrian Năstase, audiat la Rahova în legătură cu tentativa de suicid. IML a confirmat tentativa de sinucidere

Fostul premier Adrian Nastase a fost audiat astazi, la penitenciarul Rahova, in legatura cu tentativa de suicid, informeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Totodata, raportul Institutului de Medicina Legala confirma faptul ca Adrian Nastase s-a impuscat, iar cele trei rani pe care si le-a provocat au fost superficiale. Potrivit aceluiasi document, urmele de sange de pe hainele fostului premier si din biroul acestuia ii apartin. Glontul cu care Adrian Nastase s-a impuscat a trecut prin spatele gatului.

"In continuarea cercetarilor efectuate in cauza privind incidentul petrecut, in seara zilei de 20 iunie, referitor la tentativa de suicid a lui Adrian Nastase, precizam ca, in cursul zilei de luni, procurorul s-a deplasat la locul de detinere, in vederea audierii acestuia. Incepand cu ora 10,00 s-a procedat la audierea de catre procuror a numitului Adrian Nastase, care a fost de acord sa declare aspecte legate de imprejurarile in care a avut loc tentativa sa de suicid", se arata intr-un comunicat al PICCJ.

PICCJ mai mentioneaza ca au fost comunicate, pe 13 iulie, concluziile raportului de expertiza medico-legala, de catre Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", ce urmeaza a fi analizat de catre procuror, in ansamblul intregului probatoriu al cauzei.

"Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si pe masura ce acestea vor fi derulate vom informa opinia publica", se mai arata in comunicat.

In seara de 20 iunie, Adrian Nastase a incercat sa-si puna capat zilelor, dupa de Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul Calitatii". Fostul premier a recurs la gestul disperat in biroul amenajat in propria locuinta, din strada Zambaccian.

Fostul premier a fost luat de o ambulanta si dus la Spitalul Floreasca unde a fost suspus unei interventii chirugicale. Dupa cateva zile, Adrian Nastase a fost mutat la Spitalul Penitenciar Rahova.

×