x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase: Legea salarizării, un dezastru şi un pericol pentru securitatea naţională

Adrian Năstase: Legea salarizării, un dezastru şi un pericol pentru securitatea naţională

15 Oct 2010   •   00:00
Adrian Năstase: Legea salarizării, un dezastru şi un pericol pentru securitatea naţională

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine, pe blogul personal, că întreaga legea a salarizării pe care Guvernul o anunţă este "un dezastru şi un pericol pentru securitatea naţională".



Năstase a adăugat că a fost acuzat de vicepreşedintele PDL Ioan Oltean de "incitare la revoltă populară", în urma unei postări a preşedintelui CN al PSD cu privire la protestele finanţiştilor de miercuri seară.

"Ar fi amuzant, dacă nu ar fi îngrijorător faptul că PDL a ajuns să-i acuze pe toţi cei care sunt împotriva lor, că sunt şi împotriva interesului naţional. Aceasta este deja o formă patologică de paranoia, care a mers de sus (vlădică era cuvântul pe care nu îl găsea domnul Oltean) în jos", a precizat Năstase, potrivit Agerpres.

El a mai spus că "Guvernul dr. Ciomu, specializat în tăieri, trebuie să plece acasă, cât mai rapid", iar "dacă pot să cureţe din mers mizeria făcută, cu atât mai bine".

Liderul CN al PSD susţine că că democrat-liberalii nu pot accepta faptul că aceia care s-au revoltat în ultimele zile au făcut-o pentru că "le-a ajuns cuţitul la os".

"Spun de mult, instabilitatea politică şi dezastrul economic produs de Băsescu şi de marionetele lui din Guvern şi din Parlament generează, inevitabil, tensiuni sociale. Legea salarizării 'unitare' de anul trecut a crescut discrepanţele dintre salarii şi a dus la scăderea drastică a veniturilor pentru funcţionarii publici. OUG 1/2010, pe care domnii de la PDL ne ameninţă să o votăm aşa cum vor ei, vrea să legifereze aceste scăderi, folosind un sistem de calcul total în defavoarea funcţionarilor publici. 'Stimulentele' vor fi eliminate, iar o parte infimă a acestora ar urma să fie inclusă în salariu. Un salariu de baza mic, asupra căruia s-a aplicat şi o tăiere de 25%, pe lângă reducerile de anul trecut", a spus Năstase.

El a explicat că, prin eliminarea stimulentelor, operată prin Legea salarizării din 2009 şi tăierea cu 25% a salariilor s-a ajuns la reduceri de venituri de peste 40-50%.

"Oamenii nu s-au revoltat pentru ce am scris eu pe blog (post-factum!!!), ci pentru că nu vor să le moară copiii de foame! (...) OUG 1/2010, în forma de azi, nu va salva pe nimeni, ci va legifera o forma de reducere drastică a veniturilor. (...) Lauda adusă acestei Ordonanţe este o capcană, pentru că se bazează pe minciuni. (...) Dar problema nu poate fi pasată la Parlament, pentru că acum ea este a Guvernului. Parlamentul nu poate să cureţe mizeria lăsată de Boc în urma sa, la îndemnul lui Băsescu", a mai afirmat pe blogul personal Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, Parlamentul poate doar să lase această lege a salarizării în forma venită de la Executiv neadoptată, să o modifice, dacă i se permite, sau să dea Guvernul jos înainte de asumarea răspunderii pe o astfel de lege.

×
Subiecte în articol: observator