x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei

Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei

27 Mar 2013   •   17:11
Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei
Sursa foto: Bogdan Baraghin EPA/Intact Images

Fostul premier Adrian Năstase, recent eliberat din arest, este urmărit penal după ce anchetatorii au găsit în locuinţa sa, în urma tentativei de sinucidere, câteva sute de cartuşe pentru care nu deţinea autorizaţie.

Năstase este acuzat de procurorii DNA de nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, acuzaţiile fiind disjunse din dosarul tentativei de sinucidere.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 21 iunie 2012 s-a constatat că Adrian Năstase deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv şase cartuşe calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să deţină.

Pe 18 martie, Adrian Năstase a ieşit de după gratii, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

×
Subiecte în articol: adrian nastase urmarit penal