x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Păunescu, în stare extrem de gravă

Adrian Păunescu, în stare extrem de gravă

04 Noi 2010   •   00:00
UPDATE Prof. dr Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat că starea poetului Adrian Păunescu este extrem de gravă.
"Starea lui Adrian Păunescu este extrem de gravă. Au avut loc câteva opriri cardiace, pe care le-am resuscitat. Nu ştiu cum vom reuşi să îi mai facem faţă. Boala este foarte gravă", a comunicat presei Şerban Brădişteanu.


Poetul este internat din 26 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având probleme cardiace, renale şi hepatice. Starea acestuia s-a agravat în noaptea de marţi spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ce inima i s-a oprit.

Inima lui Adrian Păunescu a repornit, fiind susţinută şi de aparate prin care este drenat sângele, starea pacientului fiind în continuare gravă, a declarat, ieri, pentru Mediafax, Şerban Brădiştenau, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, unde este internat poetul.

Medicul a explicat că inima a început să bată, în urma manevrelor de resuscitare şi că este asistată de aparate prin care se drenează sângele venos şi, respectiv, se reintroduce sângele arterial.

Brădişeanu a declarat că manevrele de resuscitare a lui Păunescu au fost "laborioase" şi că starea pacientului este în continuare gravă, prognosticul fiind rezervat.

×
Subiecte în articol: observator