x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Severin, cel mai bogat europarlamentar cu banii la vedere. Becali, Vadim şi Tokes îşi ţin banii „la ciorap”

Adrian Severin, cel mai bogat europarlamentar cu banii la vedere. Becali, Vadim şi Tokes îşi ţin banii „la ciorap”

27 Feb 2012   •   12:56
Adrian Severin, cel mai bogat europarlamentar cu banii la vedere. Becali, Vadim şi Tokes îşi ţin banii „la ciorap”

Salariul lunar al unui europarlamentar este, in medie, de 6.250 de euro, suma la care se adauga diurne de deplasare, decontari pentru transport (circa 4.000 euro/luna), sume pentru cabinetul personal, pentru prezenta in Parlament (300 euro/zi), etc.

Asadar, nu este de mirare ca, la doi ani si jumatate de la preluarea mandatelor, conturile multora dintre cei 33 de europarlamentari romani s-au rotunjit.

Cel mai bogat europarlamentar roman cu banii la vedere (in conturi si plasamente) este fostul social-democrat Adrian Severin, care detine aproape un milion de euro. El este urmat de liberalul Cristian Busoi (722.574 euro) si democrat liberalul Jean Marinescu (422.666 euro).

Ultimele pozitii din clasamentul intocmit de Econtext.ro sunt ocupate de Corneliu Vadim Tudor, George Becali, Laszlo Tokes si Vasilica Danila, europarlamentari care, conform declaratiilor de avere, au conturile goale.

Democrat-liberalul Rares Niculescu a declarat suma de... 1,4 euro.

Vezi aici averile tuturor celor 33 de europarlamentari romani.

×