x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Otopeni: Întârzieri de până la trei ore, din cauza ceţii

Aeroportul Otopeni: Întârzieri de până la trei ore, din cauza ceţii

01 Noi 2010   •   00:00
Aeroportul Otopeni: Întârzieri de până la trei ore, din cauza ceţii

Directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, a declarat luni că traficul pe aeroportul Otopeni se derulează normal, dar în condiţii de vizibilitate redusă, iar şase curse înregistrează întârzieri de până la trei ore la aterizare şi una a fost anulată.

"Cursele ce înregistrează întârzieri la aterizare sunt Aerosvit de la Kiev, două curse Tarom de la Iaşi, Moldavia de la Chişinău şi alte două curse Tarom de la Sibiu şi Suceava. Cursa companiei Malev de la Budapesta a fost anulată. Cele şase curse la aterizare trebuiau să plece de la destinaţii în jurul orei 9.00 şi trebuie să menţionez că, implicit, sunt afectate şi decolările respectivelor aeronave către aceleaşi sau alte destinaţii" a spus Iordache.

Acesta a precizat că majoritatea curselor programate luni au aterizat şi decolat normal, iar traficul se derulează în condiţii de vizibilitate redusă din cauza ceţii.

"Pentru operarea în condiţii de vizibilitate redusă sunt trei condiţii necesare, respectiv echipamentele speciale pe aeroport care există, echipamente echivalente pe aeronavă, şi aici precizez că nu toate deţin asemenea echipamente, şi categoria pilotului, pentru a putea să opereze în condiţii de ceaţă densă" a mai precizat directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

×
Subiecte în articol: observator