x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerea BTT, acoperită de Ministerul Educaţiei

Afacerea BTT, acoperită de Ministerul Educaţiei

de Monica Andrei Capatos    |    23 Mar 2010   •   00:00

Postul de director executiv al Clubului Sportul Studenţesc din Parcul Herăstrău va fi scos la concurs de Ministerul Educaţiei, în subordinea căruia se află. Se încearcă debarcarea Gabrielei Mitroi şi a lui Liviu Doară, singurii care au dat în judecată BTT pentru ca statul să recupereze cele şapte hectare de spaţiu verde. Rechinii imobiliari dirijează Ministerul Educaţiei.


Pentru că lucrurile în România merg pe dos, situaţia celor de la conducerea Clubului Sportul Studenţesc se complică pe zi ce trece. Timp de şapte ani, Gabriela Mitroi şi Liviu Doară au rezistat ameninţărilor venite atât din partea celor care ocupau funcţii importante în ministerele unde au fost arondaţi de-a lungul timpului, cât şi din partea celor implicaţi în afacerea BTT, respectiv clanul Bartolomeu Finiş, Adrian Petrache, Alexandru Bittner. Şi asta pentru că ei au fost singurii care au dat în judecată BTT, precum şi SC Domino 94 Impex SRL pentru a salva cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău ce au aparţinut Primăriei Capitalei şi au ajuns acum în proprietate privată. Clubul Sportul Studenţesc se află acum în administrarea Ministerului Educaţiei, instituţie care n-a făcut nici cel mai mic efort pentru a salva singurul loc din Herăstrău unde se mai practică sportul de performanţă. Ba mai mult, conducerea ministerului s-a gândit că este momentul să scoată la concurs patru posturi de director executiv pentru cluburile sportive, printre care şi cel al Sportului Studenţesc. Asta în condiţiile în care Gabriela Mitroi a dat examene pentru examene, a fost controlată şi verificată de nenumărate ori din 2002 şi până în prezent, mai ales că a deranjat mult prin implicarea ei în salvarea spaţiului verde. "Am aflat încă din decembrie anul trecut că au fost scoase la concurs patru posturi de director executiv, fiind invocat un ordin al ministrului care se referea la schimbarea denumirii funcţiei, trecerea de la director general, la director executiv. Atribuţiile rămâneau la fel. Ulterior au venit cu altă variantă. Să dea concurs directorii care n-au ocupat funcţia printr-un examen. Eu am dat exament, deci nu făceam parte din această categorie", ne-a declarat Gabriela Mitroi. Cu toate acestea, directorul executiv al Clubului Sportul Studenţesc trebuie să se prezinte la concurs. "Este încă un abuz în lanţul celor legate de afacerea BTT. Mi-au făcut rapoarte, m-au chemat în comisia de disciplină fără nici un motiv concret. S-au legat de proceduri, de lucruri birocratice. Vor să scape cu orice preţ de mine", ne-a mai spus doamna Mitroi.
În prezent, procesul dintre Clubul Sportiv şi BTT, respectiv SC Domino 94 Impex SRL s-a reîntors la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare.

"Este încă un abuz în lanţul celor legate de afacerea BTT. Mi-au făcut rapoarte, m-au chemat în comisia de disciplină fără nici un motiv concret. S-au legat de proceduri, de lucruri birocratice. Vor să scape cu orice preţ de mine"
Gabriela Mitroi - Director executiv Clubul Sportul Studenţesc



PRECIZARE

Într-un articol publicat de Jurnalul Naţional a apărut informaţia conform căreia avocatul BTT, Pîrvu Liviu Narcis n-a fost găsit pe site-ul Baroului Bucureşti. De asemenea, s-a mai spus că acesta este, conform unor surse, rudă prin alianţă cu domnul Bartolomeu Finiş. Am primit însă la redacţie următoarea precizare: "Am luat cunoştinţă cu surprindere că aş putea fi «rudă prin alianţă» cu Bartolomeu Finiş. Nu sunt rudă şi nici afin cu Bartolomeu Finiş. Nu îl cunosc. Pe de altă parte, contextul în care apare informaţia că nu am fost contactat pentru că nu am fost găsit pe tabloul avocaţilor din Bucureşti pune sub semnul îndoielii calitatea mea de avocat. Precizez că sunt avocat definitiv în cadrul Baroului Mehedinţi, iar potrivit statutului profesiei pot pune concluzii la oricare dintre instanţele judecătoreşti din ţară. Activitatea mea în dosarul la care se face referire în articolul anterior menţionat s-a circumscris prevederilor contractului de asistenţă juridică încheiat cu SC BTT SA în a doua parte a anului 2009 şi s-a desfăşurat cu respectarea tuturor prevederilor legale", a precizat Pîrvu Liviu Narcis.

×
Subiecte în articol: observator