x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerea LOTERIA I: George Copos, CONDAMNAT la patru ani de închisoare cu executare

Afacerea LOTERIA I: George Copos, CONDAMNAT la patru ani de închisoare cu executare

29 Ian 2013   •   15:53
Afacerea LOTERIA I: George Copos, CONDAMNAT la patru ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Intact Images

Patru ani de închisoare cu executare pentru George Copos, în dosarul Loteria I, în care este acuzat de evaziune fiscală. Decizia instanţei Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

În dosarul Loteria I, omul de afaceri George Copos, patron al echipei de fotbal Rapid Bucureşti şi acţionar la firme din grupul Ana, a fost trimis în judecată în iunie 2006, la puţin timp după ce şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier. El a fost acuzat de DNA de o fraudă de peste un milion de euro.

Dosarul "Loteria I"

Procurorii DNA susţin că, în 2004, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul SC Ana Electronic SA, Gheorghe Copos a păgubit bugetul de stat cu peste un milion de euro, ca urmare a unei tranzacţii fictive realizate cu ocazia vânzării unui pachet de 38 spaţii comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, către Loteria Româna. Mai exact, potrivit anchetatorilor, Copos a folosit ca interpuşi mai multe persoane fizice şi firme în procesul de vânzare-cumpărare, preţul încasat în scripte fiind de circa patru ori mai mic decât cel primit în realitate. Urmărirea penală a fost declanşată pe 11 ianuarie 2006, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Alături de el sunt judecaţi, pentru evaziune fiscală, Gilio Giuzepe Roza, acţionar la Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic, director la societatea Rom Tour G.M. Impex şi membru fondator al Fundaţiei "ProRapid", precum şi Stelian Ioan Raţiu (administrator la firma Transilvania International).

Totodată, au fost trimişi în judecată Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română, membru fondator al Fundaţiei ProRapid, şi Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la firma Euroest Invest, pentru complicitate la evaziune fiscală.

×