Persoanele aflate in anturajul Mioarei Mantale par să fie lovite de şansă. Mai devreme sau mai tărziu, acestora le iese in cale căte o afacere tentantă. Iubitul Mioarei Mantale, Silviu Văduva, a fost pe punctul să devină proprietarul unui teren pe {oseaua Kiseleff, in schimbul unei sume cu mult sub cota de piaţă a zonei. ⢠Cititi si: Mantale - tun de 120 de milioane de euro (JN / 30 mai 2007)
Persoanele aflate in anturajul prefectului Capitalei, Mioara Mantale, par să fie lovite de şansă la tot pasul. Mai devreme sau mai tărziu, acestora le iese in cale căte o afacere tentantă. Iubitul Mioarei Mantale, Silviu Văduva, a fost pe punctul să devină proprietarul unui teren pe Şoseaua Kiseleff, in schimbul unei sume cu mult sub cota de piaţă a zonei.
Silviu Văduva şi Mioara Mantale au format, cel puţin in cursul anului trecut, un cuplu destul de bine mediatizat şi cunoscut in lumea mondenă a Bucureştiului. Exact in acea perioadă, cu o exactitate de ceas elveţian, omul de afaceri a intrat in posesia unui teren de aproximativ 1.000 de metri pătraţi pe Şoseaua Kiseleff. Terenul a fost insă trecut pe numele mamei lui Silviu, Alexandrina Văduva. Mama mai imparte o afacere cu fiul său. Ea este administratorul firmei Habitat Concept SRL. Asociatul ei, Lacatuş Cristian, are aceeaşi funcţie şi in una dintre firmele lui Silviu, Flux Distribution SRL. In 2006, pe Strada Docenţilor nr. 5, o parte din terenul aferent Grădiniţei nr. 52 era retrocedat. Dona Niculina işi revendica dreptul pentru 905 metri pătraţi, pe Legea 10. Femeia obţinuse la 12.06.2006 dispoziţia cu nr. 5916, prin care putea pune in vănzare terenul. O zi mai tărziu este semnat protocolul de predare-primire. La 16 iunie, terenul retrocedat primeşte numărul poştal 5 B. La nici o săptămănă se extrage cartea poştală şi două zile mai tărziu este instrăinat prin vănzare. In mai puţin de o lună, terenul din apropierea Bulevardului Kiseleff este retrocedat şi văndut. Actul intocmit in faţa unui notar public indică doi cumpărători: Silviu Grigorescu şi Văduva Alexandrina.
CA LA CARTE. Rapiditatea cu care au fost rezolvate toate actele nu este singura problemă a unei afaceri incheiate in mare grabă. Protocolul de predare-primire al terenului poartă semnătura Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI). Asta in condiţiile in care, la acea vreme, terenul se găsea in directa administrare a Primăriei Sectorului 1. "Am acţionat in justiţie pentru anularea contractului de vănzare-cumpărare. Asta pentru că s-a incălcat legea. Primăria Sctorului 1 ar fi trebuit să aibă dreptul de preempţiune in cumpărarea terenului, avănd in vedere că acolo se găsea o clădire a autorităţii locale. Mai mult decăt atăt, protocolul de predare a fost semnat de AFI, care nu avea terenul in administrare", a precizat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.
Imediata apropiere de Şoseaua Kiseleff a făcut ca terenul cu pricina să fie deosebit de tentant. Birocraţia a inchis un ochi şi treaba a mers ca unsă.
AFACERE RATATĂ. Primăria Sectorului 1 a chemat in instanţă toate părţile implicate in tranzacţie: Dona Niculina, Alexandrina Văduva, Silviu Grigorescu şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Fondului Imobiliar. Actul de vănzare-cumpărare a fost anulat la scurt timp. Nu de instanţă, ci chiar de semnatari. "Procesul este in plină desfăşurare. Intre timp, probabil pentru evitarea unui scandal care ar fi dus la cine ştie ce legături, actul a fost anulat. Noi am cerut insă să ne exercităm dreptul de preempţiune la preţul la care a fost făcută prima vănzare. Acesta era aproape simbolic, avănd in vedere zona despre care vorbim", a precizat edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman.