x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator After school din Sectorul 2, închis de ANPC din cauza deficiențelor constatate

After school din Sectorul 2, închis de ANPC din cauza deficiențelor constatate

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   15:33
After school din Sectorul 2, închis de ANPC din cauza deficiențelor constatate

Comisarii ANPC au decis oprirea temporară a activității unui after school din Sectorul 2 al Capitalei ca urmare a deficiențelor constatate.

Potrivit unui comunicat al ANPC, comisarii au găsit materii prime cu data limită de consum depașită, frigidere neigienizate și depozitarea în același spațiu de frig a diverse produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora.

De asemenea, s-a constatat lipsa unei zone de spălare a vaselor și a veselei, lipsa unei zone de pregătire preliminară a materiilor prime, folosirea unor produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai, amplasarea sălii de mese în același spațiu unde se desfășoară activități didactice și derularea activității didactice într-un spațiu deteriorat și neigienizat: cu calorifere cu impurități, cu rugină, cu tavan cu zone de culoare neagră, cu igrasie, în spațiu existând un miros înțepător, cu zona de trafic a unității murdară, cu ciobituri ale pavimentului și scări din material lemnos, cu deprecieri.

„În urma neregulilor constatate, comisarii CPCMB au aplicat mai multe sancțiuni, după cum urmează: amenzi contravenționale în valoare de 22.000 lei, oprirea definitivă de la utilizare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a desfășurării activității până la remedierea deficiențelor, propunere de închidere definitivă a unității”, se arată în comunicat.

De asemenea, comisarii au sesizat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a sectorului 2, din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinții doresc sau sunt nevoiți să își lase micuții în grija altora. Pentru toate cele constatate, am anunțat organele de poliție și vom depune inclusiv sesizare penală. Vă vorbește acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor: Nu cred că există, astăzi, sancțiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situație. Aștept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situațiile similare acesteia!”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: After school inchis