x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenti codasi la plata taxelor

Agenti codasi la plata taxelor

15 Sep 2004   •   00:00

Peste 100 de agenti economici, care isi desfasoara activitatea in Sectorul 2 al Capitalei , au acumulat datorii la bugetul local de peste un miliard de lei. Pentru a-i determina sa-si plateasca darile catre stat, administratia locala a inceput in aceasta saptamana sa le blocheze conturile bancare societatilor rauplatnice.

MONICA ANDREI

MASURI. In acest sens, au fost trimise adrese de instiintare unui numar de 15 unitati bancare la care agentii respectivi au deschise linii de creditare, in vederea recuperarii creantelor ce provin din neplata taxelor si impozitelor locale aferente anilor fiscali. Nici persoanele fizice, proprietari de terenuri, nu s-au grabit sa-si achite darile. Inspectorii Directiei Venituri Buget Local, din sectorul 2, au declansat actiunea de valorificare prin licitatie a bunurilor detinute de sapte persoane codase la plata impozitelor. Acestea detin terenuri in suprafata totala de 30.000 de metri patrati. In vederea recuperarii datoriilor acumulate de persoanele rauplatnice, incepand din 1999, s-a dispus instituirea sechestrului asupra terenurilor si vinderea lor prin licitatie publica. Prin neplata impozitelor, timp de cinci ani, s-au acumulat datorii in valoare de aproximativ doua miliarde de lei.

PRECEDENT. Nu este pentru prima oara cand se intampla astfel de situatii. In fiecare an, autoritatile locale au recurs la astfel de metode pentru a determina, culmea, oamenii cu bani sa-si achite darile catre stat. In schimb, oamenii care traiesc de pe o zi pe alta, sunt primii la rand atunci cand vine vorba de plata taxelor si impozitelor.

×
Subiecte în articol: observator